Mindfulness voor kinderen en hun ouders

Volg de training mindfulness voor kinderen met (één van je) ouders.

Voor ouders: Zou je de kalmte en rust in je gezin willen bewaren? Zou je willen dat de stressmomenten in de opvoeding zoals opstaan, maaltijden en naar bed brengen gemakkelijker verlopen?

Voor kinderen: Heb je soms last van stress of gepieker? Wil je rust in je hoofd? Wil je beter je aandacht bij je taken houden en raak je snel afgeleid?

Dan kan Mindfulness training je helpen!

Mindfulness is aandacht geven aan ieder moment, zonder oordeel. Mindfulness leert technieken aan waardoor spanning sneller opgemerkt wordt en men kan ontspannen. Voor veel ouders is het herkenbaar dat op de spitsmomenten thuis snel irritatie kan ontstaan. Deze training verbetert o.a. het contact tussen ouder en kind, ook op stressmomenten. Dit door beter voor jezelf te zorgen als ouder. Net als in het vliegtuig. De instructie van de stewardess is, om bij calamiteiten, eerst je eigen zuurstofmasker op te doen en dan pas die van je kind. Als je goed voor jezelf zorgt sta je meer open voor het opvangen van moeilijke momenten die je soms tegen kan komen in de opvoeding. Het helpt kinderen verder om zich beter te concentreren, minder te piekeren, beter om te gaan met spanning en angsten. Ouders leren beter voor zichzelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten. Je leert de oefeningen in de sessies met René met (één van je) ouders en oefent thuis alleen of met je ouders. Ouders krijgen wekelijks een mail met oefeningen voor hun zelf.

Uitleg voor kinderen: Je aandacht is net als een spierbal. Je kan hem trainen door oefeningen te doen. Net als bij de sportclub. Door iets vaak te oefenen word je er steeds beter in. Alleen nu trainen we onze aandachtsspier. Met spelletjes en oefeningen die we meditaties noemen. Dat is handig want dan kan je bijvoorbeeld je beter concentreren, eerder rustiger worden bij boosheid, drukte in je hoofd of beter in slaap komen. 

  • Kennismakingsgesprek, 8 individuele lessen en een terugkombijeenkomst 2 maanden na de training
  • E-mail training voor ouders met feedback door de trainer
  • De map die hoort bij de training krijg je bij de eerste les.

Mindfulness training individueel (ouder en kind) is in de praktijkruimte of via beeldbellen bij jou thuis is mogelijk. De kosten voor individuele Mindfulness zijn €87,50 per sessie. Een kennismaking, waarin we nagaan of er een “klik” is en doelen vaststellen, is vrijblijvend. Is er na de kennismaking geen “klik” met de trainer en gaan we niet met elkaar verder dan volgt er geen factuur (sessie tarief) voor deze kennismaking. Gaan we wel met elkaar verder dan wordt dit contact gezien als de eerste sessie waarvoor een factuur volgt.

Een kind vertelt zijn ervaring over de training:  “Het helpt me om rustiger te worden wanneer ik me niet fijn voel.” Een ander kind zei: “Ik had deze week ineens mijn weektaak af!”

Neem gerust contact op voor aanmelding of meer informatie via het contactformulier.