Psychomotorische therapie

PMT

Psychomotorische therapie (PMT) is niet alleen maar praten maar ook gaan doen. Door anders te doen kom je op nieuwe ervaringen. PMT is een middel om uit het hoofd en het denken naar het doen en ervaren te gaan en daarin nieuwe manieren te leren van omgaan met bestaande situaties. Dat is DoeKRACHT.

PMT is voor iedereen die niet alleen wil praten maar ook iets wil doen aan hun problemen:

  • bij spanning, angsten en je geremd voelen;
  • bij een negatief beeld over jezelf, jezelf niet zo veel waard vinden, niet lekker in je lichaam zitten;
  • bij hyperactief zijn en niet om kunnen gaan met lichamelijke spanningen en bewegingsonrust;
  • bij snel boos worden en dit afreageren op jezelf en/of anderen;
  • bij jezelf moeilijk tot rust kunnen brengen, omgaan met burn-out en stress;
  • bij trauma’s, dingen die je hebt meegemaakt die je nog dwars zitten en waar je misschien helemaal niet over wil praten.

Psychomotorische therapie is een actieve therapie gericht op het opdoen van nieuwe ervaringen, anders omgaan met je emoties, leren jezelf te waarderen. We werken met jongeren en volwassenen met diverse hulpvragen basis van de inzichten vanuit mindfulness, cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en systeemtherapie.

Individuele PMT vraagt een investering van €87,50 per sessie (BTW vrij). Een kennismaking, waarin we nagaan of er een “klik” is en doelen vaststellen, is vrijblijvend. Als we niet met elkaar verder gaan zijn er namelijk geen kosten aan verbonden. Neem contact op voor aanmelding of meer informatie via het contactformulier.