Brainspotting

Brainspotting

Je hebt het vast wel eens zelf gemerkt of gezien bij iemand. Wanneer er aan iets gedacht wordt staren de ogen naar een bepaald punt. Net alsof er dan gemakkelijker informatie vanuit het brein opgehaald kan worden. Dit principe van de ogen die staren naar een bepaald punt wordt een Brainspot genoemd. Een Brainspot is een oogpositie die gekoppeld is aan herinneringen die opgeslagen liggen in het brein.

Brainspotting maakt gebruik van dit natuurlijke fenomeen om te werken aan trauma’s of blokkades die er kunnen zijn. Brainspotting is ontstaan vanuit EMDR en de oogbewegingen die daarbij gebruikt. Bij Brainspotting wordt samen met de therapeut gezocht naar de oogpositie die het meest helpend is in het werken rondom het thema wat je inbrengt. Het is een hele vriendelijke vorm van het verwerken van wat er nog in het brein en in het lichaam ligt opgeslagen. De therapeut is hierbij je houvast en helpt je vriendelijk om te volgen wat er in je gebeurd.

Ik heb als therapeut veel ervaring opgedaan in het werken met cliënten die last hebben van nare dingen die er in hun leven zijn gebeurd. Door de technieken van het Brainspotting en mijn aandacht voor de cliënten gaat het brein aan het verwerken van wat er nodig is. Zo kunnen onverwerkte gebeurtenissen en thema’s verwerkt worden tot er weer rust ontstaat.

Brainspotting kan een onderdeel zijn van een PMT behandeling als middel of los ingezet worden als therapievorm.

Brainspotting vraagt een investering van €87,50 per sessie (BTW vrij). Een kennismaking, waarin we nagaan of er een “klik” is en doelen vaststellen, is vrijblijvend. Als we niet met elkaar verder gaan zijn er namelijk geen kosten aan verbonden. Neem contact op voor aanmelding of meer informatie via het contactformulier.